Member List
Calendar
F.A.Q.
Search
Log Out
Pokemon Forum - Pokemon Elite 2000  
 

Go Back   Pokemon Forum - Pokemon Elite 2000 » Intro Boards » PE2K Front Desk

PE2K Front Desk Forum announcements will be posted here. Any questions, suggestions or ideas concerning the forum or the website should also be posted in here. If you need help on your avatar or signature, or help on using the forum, this is the place to go.


Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-09-2011, 04:24 AM
HKim's Avatar
HKim Offline
Editor-in-chief
 
Join Date: Mar 2004
Location: Los Angeles
Posts: 5,075
Send a message via AIM to HKim Send a message via Yahoo to HKim Send a message via Skype™ to HKim
Default Forum Lag Issues

Greetings everyone.

I just wanted to let everyone know that we're aware of the significant forum lag issues afflicting PE2K at the moment and we're working on resolving it as soon as possible. Please be patient as we address this issue.

It would also be helpful if you could provide us any information about the nature of the lag, such as what browser you're using, what system you have and how long the lag lasts. Please include any error messages you may receive.

We might disable some system-draining features in order to relieve some of the server stress. So please do not be alarmed if you discover you can no longer search the forum. I hope that we won't have to resort to such actions, but we must do what we can.

Thank you for your support and patience.
__________________
"We love Him because He first loved us." 1 John 4:19
Challenge me in the URPG.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-09-2011, 06:01 AM
Max0596's Avatar
Max0596 Offline
 
Join Date: Sep 2011
Location: Shibuya UG-Scramble Crossing
Posts: 835
Send a message via MSN to Max0596
Default Re: Forum Lag Issues

Oh, it's great that you know! I'm running on my little netbook, and I have tested other sites, they work fine, but pe2k is lagging for me. Sometimes it takes a long time to get here, then I can't even post. I use IE, but am considering Firefox. The lag lasts mostly morning until I go to my room and come on. Then it's fine, well, most of the time. It's sometimes laggy, and sometimes fine. As for error messages, I only got a few Database Errors. I wonder what might be causing it...

Anyway, I can still post what I need to, and that's fine.

Thank you for being so inquiring into the matter, I hope you've got it resolved soon. Best of luck!
__________________

|||||||||||||||Enjoy the moment!
|||||||||||||||I take requests...if you want stuff, I mean...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-09-2011, 06:13 AM
Saraibre Ryu's Avatar
Saraibre Ryu Offline
Drasconis Deviantus
 
Join Date: Jan 2007
Location: Voids of my mind
Posts: 6,530
Default Re: Forum Lag Issues

I'm on IE and sometimes the pages will sit there loading for hours and not load anything. Sometimes then it'll load one page and then I have to wait twenty minutes for the next page to load. I've only posted when the few times it's not lagged but yeah. I get more that IE can't display the page at all rather than Database Error messages.

I'll probably have more info later on. Great to know you guys are aware and are trying to fix it! <3
__________________
Code:
VPP STATS Paired with: Sandstorm Lavastone <3 Neon the Jolteon Level100: 6576
Reply With Quote
  #4  
Old 12-09-2011, 08:57 AM
Wile E Coyote's Avatar
Wile E Coyote Offline
 
Join Date: Nov 2011
Location: Nord-Rhein Westfalen, Germany
Posts: 38
Default Re: Forum Lag Issues

I'm on a Toshiba laptop, running on Chrome. Weirdly, my issues only are on ARRIVING at the forums. Once I'm in, I'm golden, albeit at a slower rate than I would like, but it works. However, it takes me about 10 minutes, usually with a few refreshes upon database errors, to load the forum.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 12-09-2011, 08:48 PM
Grassy_Aggron's Avatar
Grassy_Aggron Offline
Nutjob Personified
 
Join Date: Mar 2008
Location: I...I don't know! WHERE DO I LIVE?!
Posts: 8,809
Send a message via AIM to Grassy_Aggron
Default Re: Forum Lag Issues

Google Chrome, on a Dell laptop (can't remember what model, but it is a model for this year) that is less than a year old and kept up to date.


3 errors:

Database Errors.

"Unable to Connect: The server closed the connection without sending any information" errors. These are the most common.

"Fatal Error: Exceeded Maximum Execution Time of 30 seconds" errors, usually involved in trying to post on VM or edit that post with Advanced Options.


Generally it is from 2 PM until I get off (around 3 AM, sometimes sooner). Occasionally I have trouble logging out, but often logging out is perfectly fine, if slow.



Hope this helps.


EDIT: Also, Pe2k loads faster for me when I click to another tab. On Google Chrome, you have tabs at the top - when Pe2k is loading (shown by the little grey circle which become more defined and blue in the finishing stages of loading), it sometimes takes forever when I'm viewing it. But if I switch to another tab, it loads almost immediately. Except when lagging, of course.

This might just be because it can load the images "out of site" (O I see what u did thar...), thus it loads faster. That's just my opinion, though. All I know is that when on the tab, it doesn't load nearly as fast as when I'm viewing another tab.
__________________

Last edited by Grassy_Aggron; 12-09-2011 at 08:54 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-10-2011, 12:55 AM
Graceful_Suicune's Avatar
Graceful_Suicune Offline
Race the North Wind
 
Join Date: Nov 2007
Location: Ashley's pants
Posts: 4,886
Send a message via AIM to Graceful_Suicune Send a message via Yahoo to Graceful_Suicune Send a message via Skype™ to Graceful_Suicune
Default Re: Forum Lag Issues

It's lagging for me right now, although it loads the main forum and this thread fine... o.O It's not loading the sprite area or the PM section for me. Usually it works in the morning and night for me, but it's really slow during the day, such as from about half an hour ago till a few hours. Although it's more random, so giving exact times is difficult.

~GS.
__________________
Everyone who's still stuck here, Pe2k is Dead. It's sad, but it happened. Instead, we moved to...

Pokemon Crossroads!
Pe2k's spiritual successor! :D I'm Suicune's Fire there.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-10-2011, 02:49 AM
Gem N Ems's Avatar
Gem N Ems Offline
Kage no Hikari.
 
Join Date: Mar 2007
Location: In my own world.
Posts: 6,807
Send a message via AIM to Gem N Ems Send a message via MSN to Gem N Ems Send a message via Skype™ to Gem N Ems
Default Re: Forum Lag Issues

It loads for me, just been lagging reeeaaaaally bad. I use a Macbook Pro with Firefox.

Oh, and if I go to post VMs or edit posts, sometimes it'll just load forever. Really irritating.
__________________

Team StormRiders is BACK. Read it here!
.......................--> art duo with: Xanthe | bff: k_pop |
Links
Reply With Quote
  #8  
Old 12-10-2011, 04:00 AM
Lusankya's Avatar
Lusankya Offline
Deus ex Crucio
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 4,687
Default Re: Forum Lag Issues

Using Chrome, I often get database errors or just really really long load times.
__________________

Art Gallery
Dali: "I know what the picture should be ... We take a duck and put some dynamite in its derriere. When the duck explodes, I jump and you take the picture."
Halsman: "Don't forget that we are in America. We will be put in prison if we start exploding ducks."
Dali: "You're right. Let's take some cats and splash them with water."
Reply With Quote
  #9  
Old 12-10-2011, 05:10 AM
Winter's Avatar
Winter Offline
 
Join Date: Jun 2008
Location: Banora, munchin' on dumbapples...
Posts: 4,527
Send a message via Skype™ to Winter
Default Re: Forum Lag Issues

I jump between my stepmom's Dell laptop with IE and my 3DS Browser, it seems to like lagging horrendously in the afternoon and into the evening my time(I'm on the East coast of the US). I get lots of communication errors on the 3DS, and IE will take forever and then give me database errors, load slowly, right away, or tell me the page is broken/can't be found, and will do this randomly.

I've also noticed that posting and receiving a page not found/broken error will put the post on the thread, but nothing will update; the forum acts as though the post doesn't exist anywhere but on the board it was posted.
__________________

Banner by me! | My dA | My FF.Net
Reply With Quote
  #10  
Old 12-11-2011, 01:07 AM
Charmander009's Avatar
Charmander009 Offline
WFL Official
 
Join Date: May 2009
Location: Celestia Region
Posts: 3,006
Send a message via AIM to Charmander009
Default Re: Forum Lag Issues

I use Firefox and sometimes Safari if I'm browsing with my iPod--the first will just sit and try to load forever, while the latter will try to load, then just say that it cannot connect to the server :/
__________________

Reply With Quote
  #11  
Old 12-12-2011, 12:06 PM
Primal Link's Avatar
Primal Link Offline
 
Join Date: Jun 2006
Location: Memory's Skyscraper
Posts: 279
Send a message via MSN to Primal Link
Default Re: Forum Lag Issues

Using Chrome here and i have trouble getting onto the forums but once here theres usually nothing expect a couple of server errors at random times...
__________________

3DS: 3308-4809-3969
Avatar credit goes to ~theLostSindar of DevianART
Reply With Quote
  #12  
Old 12-12-2011, 02:40 PM
Teddiursa of the Sky's Avatar
Teddiursa of the Sky Offline
 
Join Date: Dec 2009
Location: Terseland.
Posts: 3,068
Send a message via Skype™ to Teddiursa of the Sky
Default Re: Forum Lag Issues

Use an array of different computers, all recieving the same message, "Cannot connect" or extremely long load times.
__________________
Latest Test/Work in Production:
Reply With Quote
  #13  
Old 12-16-2011, 11:40 PM
HKim's Avatar
HKim Offline
Editor-in-chief
 
Join Date: Mar 2004
Location: Los Angeles
Posts: 5,075
Send a message via AIM to HKim Send a message via Yahoo to HKim Send a message via Skype™ to HKim
Default Re: Forum Lag Issues

Okay, we made a few modifications to the server. Hopefully that will fix the issues.

Let us know if you keep experiencing certain problems.
__________________
"We love Him because He first loved us." 1 John 4:19
Challenge me in the URPG.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-17-2011, 06:49 AM
Graceful_Suicune's Avatar
Graceful_Suicune Offline
Race the North Wind
 
Join Date: Nov 2007
Location: Ashley's pants
Posts: 4,886
Send a message via AIM to Graceful_Suicune Send a message via Yahoo to Graceful_Suicune Send a message via Skype™ to Graceful_Suicune
Default Re: Forum Lag Issues

It wouldn't load for me at one stage a few hours earlier (and it was after you post that that last post), but it may not have lasted long, as I only checked once before I had to go help with stuff. :] It's fine now, however, judging by the existence of this post. xD Thanks, Harry!

~GS.
__________________
Everyone who's still stuck here, Pe2k is Dead. It's sad, but it happened. Instead, we moved to...

Pokemon Crossroads!
Pe2k's spiritual successor! :D I'm Suicune's Fire there.
Reply With Quote
  #15  
Old 12-20-2011, 05:58 AM
Charmander009's Avatar
Charmander009 Offline
WFL Official
 
Join Date: May 2009
Location: Celestia Region
Posts: 3,006
Send a message via AIM to Charmander009
Default Re: Forum Lag Issues

Well... it still seems to lag for me a bit--especially when I'm trying to post or view my friend's profiles or our conversations. It seems on and off, though. Sometimes it'll load okay, but other times it just doesn't register. But maybe I just need to give this a few days or something ^^'
__________________

Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Style Design: AlienSector.com